Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
+36306614319
1147, Balázs utca 64.
Kövess a Facebookon
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Fültípus: dumbó vs standard (normál)

Sokan ismeritek már ezeket a különbségeket, igen szembetűnő és általánosan elmondható, hogy a dumbó patkányok belopták magukat a szívünkbe. 

A dumbó fül lejjebb ül a fejen, ami kifejezetten cuki, ártatlan megjelenést kölcsönöz nekik. A fül inkább a fej oldalán jelenik meg nem pedig a fejtető közelében, mint a standard/normál fülű patkányok esetében. A szabvány szerint a dumbó fül nagy és kerek, hangsúlyozva szokatlan helyzetüket. Természetesen rengeteg eltérés van két dumbó fülű patkány között, a fülek lehetnek kisebbek, kevésbé lekerekített alakúak sőt, hullámosak is. Egyik sem jelent problémát az állatra nézve. Akik kiállításra tenyésztenek, nekik fontos a szabvány kinézetre törekvés.

A RatFriends-nél van mindenféle formában, a babáknál sokszor nehéz első ránézésre megmondani kiféle, miféle. Igyekszem dumbó patuszokkal dolgozni, de az sem szokott akadályt jelenteni, ha normál füllel rendelkezik egy-egy cukipofa. A dumbók koponyája is eltér a standard fülű patkányokétól, laposabbak és szélesebbek. E miatt egyes arcizmaik nem működnek. Gyakran látható egy csúcsosabb rész a fej hátsó részén, ami egy kicsit "gonoszabb" kinézetet kölcsönöz. Kiállításon ez a tulajdonság hiba, de egészségügyi problémát nem okoz.