Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
+36306614319
1147, Balázs utca 64.
Kövess a Facebookon
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Szemszín

A patkányoknál három alapvető szemszínt különböztetünk meg: a fekete, a rubin/vörös és a rózsaszín/piros. A fekete az alap. A rubin és a piros szem recesszív hígítások eredménye. Különböző pigmentációk okozzák, amelyek nemcsak a szemszínre, hanem a szőr színére is hatással vannak. Tehát a szemszín módosulása a szőr színének módosulásával együtt jár! A szemeket vakuval és vaku nélkül is megmutatom.

A fekete és vadas patkányoknak fekete szemük van. Az a patkány, aki genetikailag fekete szőrrel rendelkezik, de kap egy pár piros szem allélt, az hatással lesz a szőr színére is. Ebből lesz a pezsgő szín, piros szemmel. Ez egy szép halvány krémes színt ad a patkánynak. Ha ezt egy vadas (agouti) színű patin akarjuk szemléltetni, akkor piros szemmel a szőre borostyánná válik. Ez látható az első képeken. Cade egy nagy mértékben fehér patusz, akinek borostyán foltjai vannak. A piros szem vakuval különösen látványos.

A fekete alapú rubin/vörös szemű patkány lesz a bézs. Itt is hígul a fekete szín, de nem annyira mint a piros szeműeknél. Ha egy vadas alap kapja a rubin gént, akkor őzbarna/topáz szőrszínt kapunk. A második képen Snow látható, rubin szeme van, viszont ő folt nélküli parkány. Neki van még más is a genetikájában az egyszerű rubin szem mellett. Ha lenne foltja, az bizony topáz színt mutatna.

Az utolsó a fekete szemű Kai. Gyönyörű kék mundával rendelkezik, feltehetően powder blue a szőrszíne. A kék patkányoknak majdnem mindig fekete a szemük.

Külön csoportba tartoznak a sziámik, a martenek, husky-k és egyéb genetikai trükkel kihozható szem és szőrszín kombinációk. Lehetne ezt még bonyolítani, de most elég lesz ennyi is. Sokan vagytok, akik annyira nem szeretitek a piros és vörös szemű babákat, pedig mennyire de mennyire gyönyörűek ők is!