Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
+36306614319
1147, Balázs utca 64.
Kövess a Facebookon
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Miben és hol lakjon a patkány?

A patkányokat megfelelő méretű ketrecben tartjuk. Nem szabad terráriumban/akváriumban tartani, ez a fajta bezártság nem tesz jót a légútjaiknak, nem szellőztethető rendesen. Egy jó ketrec paraméterei 2-3 állatka esetén minimum 75cm x 50cm x 45cm, ez lehet álló vagy fekvő ketrec. A rácsköz ne haladja meg a 13-15 mm-t, mert a 4-5 hetes kispatkányok még könnyű szerrel kiszöknek belőle.

Érzékenyek a huzatra s a közvetlen, sokáig tartó napsütés sem tesz jót nekik. Ha van a ketrecnek olyan szintje ami rácsozott, tegyünk rá rongyot, vagy cseréljük le műanyag polcra. Ezek a rácsok kényelmetlenek a taplaiknak és nem is egészséges ha ezen járkálnak. A ketrecet rengeteg színes tárggyal fel lehet dobni, amiket kedvenceink értékelni is fognak. Imádják az odút, amiben el tudnak bújni társaikkal, a függőágyért teljesen odáig vannak, és a szputnyik sem maradhat ki a repertoárból.

Ezen kívül nagyon szeretik a faágakat (segíti a fogkoptatást, viszont nem adható nekik akármilyen), rakhatunk be nekik különböző csöveket, mászókákat. Külön említést érdemelnek a dobozok. Mindenféle dobozt imádnak tönkre tenni. Bele bújnak, új kijáratokat rágnak, bújócskáznak és még aludni is szeretnek benne, borzasztó szórakoztató számukra és számunkra is a bohóckodásuk. :).

íme néhány példa: