Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
+36306614319
1147, Balázs utca 64.
Kövess a Facebookon
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Hím vagy nőstény?

Vásárlás előtt érdemes elgondolkodni, hogy hím vagy nőstény kicsiket szeretnénk. Mindkét nem választástól függetlenül ugyanúgy szeretni fog minket, de van pár különbség a nemek viselkedése között. 

 

A nőstények, avagy az örökmozgók. Játékosabbak és aktívabbak maradnak felnőtt korukban is. Könnyebb őket trükkökre tanítani szinte sosem állnak meg, ezért több foglalkozást igényelnek. A hímekhez képest kevesebbet jelölnek, de nem szabad elfelejteni, hogy nem a nemük függvénye a jelölés. Jó választás azoknak, akik elsősorban tanítani szeretnék őket és nem TV-t nézni, lustálkodni velük. Van egy kicsit rosszabb általános szokásuk is, a rágás. A nőstények valamiért sokkal hajlamosabbak a rongálásra, bújókat, műanyag elemeket is képesek tönkre tenni. Persze ezt is lehet kezelni, de néha igazán idegesítő tud lenni.


A hímek, avagy a jóllakott óvodások. Mint majdnem minden állatnál nagyobbak és robusztusabbak, mint a nőstények. Szőrzetük durvább tapintású, fejük, testük szélesebb. A herék a farok tövénél helyezkednek el, amik a patkány növekedésével egyre látványosabbak lesznek. Ahogy idősödnek lenyugszanak és kicsit el is lustulnak, levetik a fiatalkori izgága önmagukat. Természetesen idősebb korban is játékosak, de az arányokat tekintve inkább esznek és alszanak. Jó választás lehet azoknak, akik a patkányokat simogatni szeretnék, ők sokkal hosszabb ideig szoktak egy helyben maradni. A hímek territoriális beállítottságúak, ami azt jelenti, többet jelölik területüket, mint a nőstények. A túl domináns viselkedés ellen megoldást jelent az állat ivartalanítása, ami után sokkal nyugodtabbá, könnyebben kezelhetővé és barátságosabbá válik. Akik takarmányállatot tartanak kedvencként, ott ajánlom inkább az ivartalanítást. A RatFriends ilyen téren nagyon jól áll, nincs már a tenyészetben túl domináns, territoriális hím, hála a külföldi importoknak. Ők kevesebbet, vagy éppen egyáltalán nem rágnak, rongálnak, sokkal rendesebbek, mint a csajok ezen a téren. 

Hogy állapíthatom, meg a patkányok nemét?

Miután eldöntöttük, hogy hím vagy nőstény patkányt szeretnénk érdemes megtanulni a nemek beazonosítását. A nemi szerv és a végbélnyílás közötti távolsággal lehet megállapítani, hogy hím vagy nőstény állatot tartunk a kezünkben. A nőstényeknél a két pont közötti távolság kicsi, míg a hímeknél távolabb helyezkednek el az ivarszervek. A nőstényeknél láthatóak az emlők, a hímeknek nincs. Jó alapot adhatnak még a herék, 3 hetes koruktól már egészen jól látható a herezacskó. De vigyázzunk, mert a hímek képesek visszahúzni is ha megijednek, ami megtévesztő lehet.