Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
+36306614319
1147, Balázs utca 64.
Kövess a Facebookon
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Szín: Borostyán, avagy ezüst őzbarna

A színeknek két fő csoportja van, az "agouti színek" és a "nem agouti színek"
Jelenlegi modellünk az első kategóriába esik. Ők nem mások, mint a vadas patkány piros/rózsaszín szemmel. Tehát ha fekete lenne a szemük, egyszerűen a vadas szőrzetet mutatnák.

Az első oszlop képein Pinet látható, Egy borostyán dumbó self patkánylány. A self azt jelenti, hogy egyszínű a bundája, nincsenek benne fehér foltok. Nála látszik a bundáján némi ezüstösödés is, itt látni a valósi borostyán színt. Gyönyörű, imádom ennek a színnek a pofin kifejtett szem és szájkörnyéki halványabb árnyalatait, kiemeli a kis arcát.

A középső oszlopban Atlas fiam láthatjátok, ő pedig egy borostyán dumbó blazed variegated velveteen. Rajta már nem annyira észrevehető az ezüstösödés, megzavarják a szőrét a fehér foltok. A velveteen egy szőrtípus, mely baba korban még göndör, viszont felnőtt korukban gyakran elvesztik ezt a tulajdonságukat, amikor levedlik a baba szőrüket.

Az utolsó oszlop alanya Bessie, egy borostyán dumbó blazed berkshire marble lány. Ő kicsi korában majdnem fehér volt, nem számítottam ekkora átváltozásra felnőtt korára. A marble gén igazán különleges, ma még elég ritka is Magyarországon, csak én importáltam ezt a gént Spanyolországból. A marble gén erősen fakítja a bunda alapszínét, enyhe foltosságot láthatunk, mintha koszos lenne. Igazán különleges ez a színműdosító gén.

Ahol világít a patik szeme azok a képek vakuval készültek, ahol nem, ott nyilván csak megvilágítás fénye volt jelen. A piros/rószaszín szem sajátossága, hogy vaku hatására ennyire visszaveri a fényt és szinte világít. Egyesek számára ijesztő, de nagyon könnyen megszokható. Alapvetően nem ennyire brutális, félelmetes a kinézetük.

Az AFRMA (American Fancy Rat & Mouse Association) szabvány a következő:
A szín a lehető legmélyebb arany narancssárga. A has színe fehér. A hátszín és a fehér has közötti határvonal éles és tiszta vágású, szabálytalanságoktól mentes. A szem színe piros vagy rózsaszín.