Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
+36306614319
1147, Balázs utca 64.
Kövess a Facebookon
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
 

Színmódosító gén: Silvermane

A Silvermane viszonylag újnak számít a díszpatkányok világában, ugyanis 2013-ban fedezték fel először. 2019-ben ismerték el hivatalosan is külön típusnak. A nyulaknál ekkor már ismert volt ez a gén, így a másik nevét onnan kapta, ami a D'Argent.

Az AFRMA (American Fancy Rat & Mouse Association) szabvány a következő: 
Ezen patkányok bundája hasonlóan viselkedik a husky patkányokéhoz, ugyanis egyre több ezüst szőrzet alakul ki rajtuk ahogyan korosodnak. Azonban ez nem igazi ezüst/fehér szőrszál. Ezeken a szőrvégeken a színek eltűnnek, ha a bundát víz éri, így csak a sötét aljréteg fog látszani. Lényegében a bőr pigmenthiánya adja ezt az ezüstös megjelenést amitől silvermane lesz az állat. Ugyanazon elven működik, mint a jegesmedvék fehér színe. :) 

Jellegzetes arcmaszkjuk van, fekete orr és szemkörnyék, ami 3-4 hetes korban jelenik meg, viszont néha az első megjelenés akár 12 hetes korra is tehető. Születéskor teljesen láthatatlan a gén, idővel viszont szépen megjelennek az ezüst szőrvégek.

A bunda struktúrája eltér a standard patkányokétól. Ugyanis ez a gén sokkal puhábbá varázsolja a bundát. Így mindig a puha babaszőrre hasonlít a tapintásuk. A silvermane gén bármelyik színnel képes társulni, viszont csak a sötét színeken igazán mutatós.