Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
+36306614319
1147, Balázs utca 64.
Kövess a Facebookon
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

 ~~~ Díszpatkányok foglalásának menete ~~~


Eléggé szervezésigényes egy-egy vétel, nagyvonalakban leírom hogyan is szoktuk csinálni. :) 

 
Várólista
Díjmentesen vezetek egy várólistát, ahová bármikor fel lehet íratkozni némi előnyért. Az előny pedig ott fog megmutatkozni, hogy először őket fogom keresni a fotózás után, hogy első körben választhassanak maguknak babákat. Csak a várólista feldolgozása után indul a kötetlen nyilvános foglaló. A listára a kapcsolat fülön egy üzenettel lehet feliratkozni, vagy Facebook-on a Ratfriends oldalon kell felvenni velem a kapcsolatot. A Facebook-ot jobban szeretem, ott gyorsabban reagálok, mint email-ben. Megbeszéljük mi az elképzelés és már fel is vagy véve. :)


Egy alomnyi újszülött patkánynak 2 hétre van szüksége, hogy kinyílon a szemük. Ez után még 2 hétig kell a mami mellett maradniuk, viszont már 2-3 hetes koruktól lehet őket foglalni. 

Miután kinyíltak a szemeik megcsinálom a fotózást és felviszem őket a rendszerbe. Felkerülnek Facebookra is, de csak olvadozás, cukiságfaktor kiütése céljából, ugyanis először a várólistán lévő gazdiknak fogok írni. :)
Kérlek itt vegyétek figyelembe, hogy nem áll módomban napokat várni a válaszra. Általában 12-24 órát szoktak kapni a gazdik hogy reagáljanak az üzeneteimre.

A leendő gazdinak teszek fel néhány kérdést, hogy mit, hogyan képzel el a jövőben, aztán ha sikerül a foglalás, utalással kell véglegesíteni.
(Sajnos tanulnunk kellett a hibákból, ugyanis akármilyen kedvesnek tűnt a túloldalon lévő beszélgető partner és ilyen - olyan ígéretek után hanyagoltuk ezt a lépést, a legtöbb esetben a babák feleslegesen utaztak, feleslegesen voltak stresszelve, mert a gazdi elérhetetlenné vált, nem ment a foglalt babákért.... Kérlek hozzatok felelősségteljes döntést!)

Árak tekintetében 10.000-12.000 Ft között lehet gondolkodni. Általában külső tulajdonságoktól függően vannak meghatározva, tehát a ritkábban előforduló tulajdonságok kerülnek picit többe. 

Ha közeleg a 4-5 hetes kor, értesítem a gazdikat, hogy nemsoká haza lehet őket vinni. Ekkor 2 lehetőség van, házhoz jönni, vagy Pesten átvenni.

Pesten a Balázs utcában
Ha Pesten lesz az átvétel, akkor elkezdem nekik fuvart szervezni. A babák utiköltsége gazdinként 2500 Ft. Sokszor könnyebb a gazdikat egyszerre tájékoztatni a történésekről, ilyenkor Messengeren szoktam csoportba venni mindenkit. Ha felértek a picik Pestre, aznap vagy másnap lehet is értük menni. :)

Házhoz jönni személyesen
A legegyszerűbb eset, amikor a gazdi házhoz jön, sajnos ez a ritkább. Ennek oka, hogy Borsod megyében van a tenyészet, Tiszaújváros mellett. Igaz vannak bátrabb jelentkezők, akiknek nem számít, ha Pestről le kell ruccanni értük, nekik szívesen be is szoktam mutatni a kis birodalmam. :)