Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
+36306614319
1147, Balázs utca 64.
Kövess a Facebookon
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

 ~~~ Díszpatkányok foglalásának menete ~~~


Eléggé szervezésigényes egy-egy vétel, nagyvonalakban leírom hogyan is szoktuk csinálni. :) 

 
Várólista
Díjmentesen vezetek egy várólistát, ahová bármikor fel lehet íratkozni némi előnyért. Akik biztosak magukban, leírják az elképzelésüket, azokat felveszem egy listára időrendi sorrendben. Az előny pedig ott fog megmutatkozni, hogy először őket fogom keresni a fotózás után, hogy első körben választhassanak maguknak babákat. Csak a várólista feldolgozása után indul a nyilvános foglaló. A listára a kapcsolat fülön egy üzenettel lehet feliratkozni, vagy Facebook-on a Ratfriends oldalon kell felvenni velem a kapcsolatot. A Facebook-ot jobban szeretem, ott gyorsabban reagálok, mint email-ben. 


Egy alomnyi újszülött patkánynak 2 hétre van szüksége, hogy kinyílon a szemük. Ez után még 2 hétig kell a mami mellett maradniuk, viszont már 2-3 hetes koruktól lehet őket foglalni. 

Miután kinyíltak a szemeik megcsinálom a fotózást és felviszem őket a rendszerbe. Felkerülnek Facebookra is, de csak olvadozás, cukiságfaktor kiütése céljából, ugyanis először a várólistán lévő gazdiknak fogok írni. :)
Kérlek itt vegyétek figyelembe, hogy nem áll módomban napokat várni a válaszra. Általában 12-24 órát szoktak kapni a gazdik hogy reagáljanak az üzeneteimre.

A leendő gazdinak teszek fel néhány kérdést, hogy mit, hogyan képzel el a jövőben, aztán ha sikerül a foglalás utalással kell véglegesíteni.
(Sajnos tanulnunk kellett a hibákból, ugyanis akármilyen kedvesnek tűnt a túloldalon lévő beszélgető partner és ilyen - olyan ígéretek után hanyagoltuk ezt a lépést, a legtöbb esetben a babák feleslegesen utaztak, feleslegesen voltak stresszelve, mert a gazdi elérhetetlenné vált, nem ment a foglalt babákért.... Kérlek hozzatok felelősségteljes döntést!)

Árak tekintetében 10.000-12.000 Ft között lehet gondolkodni. Általában külső tulajdonságoktól függően vannak meghatározva, tehát a ritkábban előforduló tulajdonságok kerülnek picit többe. 

Ha közeleg a 4-5 hetes kor, értesítem a gazdikat, hogy nemsoká haza lehet őket vinni. Ekkor 2 lehetőség van, házhoz jönni, vagy Pesten átvenni.

Pesten a Balázs utcában
Ha Pesten lesz az átvétel, akkor elkezdem nekik fuvart szervezni. A babák utiköltsége gazdinként 2500 Ft. Sokszor könnyebb a gazdikat egyszerre tájékoztatni a történésekről, ilyenkor Messengeren szoktam csoportba venni mindenkit. Ha felértek a picik Pestre, aznap vagy másnap lehet is értük menni. :)

Házhoz jönni személyesen
A legegyszerűbb eset, amikor a gazdi házhoz jön, sajnos ez a ritkább. Ennek oka, hogy Borsod megyében van a tenyészet, Tiszaújváros mellett. Igaz vannak bátrabb jelentkezők, akiknek nem számít ha Pestről le kell ruccanni értük, nekik szívesen be is szoktam mutatni a kis birodalmam. :)