Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
+36306614319
1147, Balázs utca 64.
Kövess a Facebookon
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

Minta: Csuklyás patkány, csak egy MINTA...

Mindenki ismeri a fekete fehér patkányokat, akik feje, válla és a hát középvonala fekete. Biztos sokan voltatok tulajdonosai egy-egy ilyen példánynak. Nagyon elterjedtek a takarmányállatok köreiben még ma is. Van aki a "csuklyás patkány" kifejezést a háziasított vándorpatkány faj egészére használja, tévesen. Ez csak egy minta, semmi egyéb. Nem jelent más viselkedést és nem csak fekete fehérben léteznek, bármely színnel kombinálható.

Az AFRMA (American Fancy Rat & Mouse Association) szabvány a következő: 
Minden színben megengedett. A patkány testének a két oldal, a lábak és a mancsok tiszta fehér színben pompázzanak. Ezek a testrészek legyenek egyéb folt és csíkmentesek. A csuklya fedje a fejet, a nyakat és a vállakat színtörés és folt nélkül. A torok és az áll sem mutathat fehér foltot vagy csíkot. A minta határvonalának egyenletesen kell futnia körben a testen, gyűrűszerűen. A gerinc menti mintának szélesnek kell lennie, egyenletes törés nélküli vonallal kell végig futnia a csuklyától a farokig. A farok a kezdetén színezett, ami a vége felé kivilágosodik. Az ezzel kapcsolatos első kutatások 1919-ben kezdődtek. 

Tenyészetünkben fellelhető de nem a szabvány, csak a csuklyás jelleg. Személy szerint nem szeretem ezt a mintát, túlságosan emlékeztet a takarmányállatokra.