Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
+36306614319
1147, Balázs utca 64.
Kövess a Facebookon
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

 Helló kedves patkány válogató! :) 

 Először rémisztő lehet ennyi baba, de segítek, hol kezdj hozzá :) 
 
A képek amiket látsz 2 hetes korukban készülnek. A babák akiket össze kell fogdosni pedig 4-5 hetesek. Csak 2 hét az eltérés, mégis néha óriási a változás. Alapvetően igaz az, hogy a 2 hetes képen erősebb színük van a babáknak, mint amikor megkapod őket, néhány árnyalatnyi fakulás fellelhető lesz.
Példa: 
Lencsinek 2 babája lesz, bal oldalon láthatóak Lybra és Corinna 2 hetes korukban.
Jobb oldalon csak Lybra látható 4 hetes korában.
A 2 kép között van némi árnyalatnyi fakulás, a silvermane jelölés is ezt hivatott sugallni,
hogy ő bizony élete végéig folyamatosan ezüstösödni fog. :) 

Írok pár lépéstippet, én hogyan szoktam őket szelektálni:
 
1. Töltsük le a képeket a telefonunkra, amit Béla átküld. :) Címkézzünk fel annyi ládát névvel, ahány gazdink van, mindenképpen KENDERALOM legyen alattuk, a forgácstól lebetegednek!!
 
2. Szedjük szét a fiúkat és a lányokat. A képen jelölve van, rózsaszín piktogram a lányoké, zöldes a fiúké. FIGYELEM! A Fiúk képesek visszahúzni a golyókat! :) Kuki fölött enyhe nyomást gyakorolhatunk, hogy jobban láthatóvá váljanak a golyszlik. :) Ha először nem egyértelmű, tedd vissza és fogj egy másikat. (Személy szerint van, hogy kétszer is végig megyek rajtuk, tuti ami tuti.)
 
3. A könnyen megállapítható babákat szedjük ki először. A foltos babák talán a legkönnyebbek, nincs 2 egyforma foltos soha, ámbár milliméter eltéréseket kell megfigyelni :) A foltok határai 2 hét alatt is halványodhatnak, de el nem szoktak tűnni, vagy megváltozni. Fókuszáljunk a foltok alakjára, ha hasonló és a többieknek nincs ilyen, akkor ő lesz az! Ha találsz hasonlót, akkor még egy pici időt tölts el a pontos beazonosítással, de akkor már csak erre a 2-re koncentrálj. 
 
4. Folyamatosan töröljük a tutira megtalált babák képeit, csökkentsük a káoszt a telefonban. :)
 
5. Az egyformák maradnak utoljára. Itt akár egy pocakfolt, állfolt lehet a döntő vagy csak egy árnyalat. :) Igyekszem majd mindig odaírni a gazdis képekre ha látok valami jól megfogható különbséget. :) Amikor pakolom be nektek a pockokat a kérdéses babák maradnak itt is a végére. Ha végképp nem tudtok dönteni, akkor valószínűleg a gazdi sem fogja észrevenni, hogy mást kapott volna, de azért ne erre játszunk. :) 

A képeken szokott lenni megjegyzés a gazdiknak, ha egy-egy baba különlegesebb kinézettel rendelkezik. Ezeket is mindjárt részletezem, van akik több árnyalatot is fakulnak egy ilyen gén miatt:

Piros/vörös szem: A 2 hetes képeken gyakran nehezen megállapítható, vaku nélkül akár fekete is lehet. Ha piros a baba szeme, oda fogom írni.
Silvermane: Folyamatosan ezüstösödik a színe, így a 2 hetes színétől halványabb lehet.
 
Folyt köv....